Årskrönika (?)

Jaha, typ sista riktiga dagen på året nu då eller? E det meningen att man ska skriva en slags årslrönika då? Har inget annat för mej just nu så det är väl lika bra det ;)

Nu när jag ser tillbaka till början av 2007 så kommer jag ihåg att jag hade brunt hår, hade tonat det då, jag var ngt av en wannabeemo då.. :S

Brunt hår när vi skaffar akvarie

Vi hade även en period när vi åkte väldigt mkt skridskor, jag blir sugen på det nu! (cajsa förljde oftast med oxå..)


Skridsko-åkning


Snö på påskafton. (?)

Och strax efter påsk åkte jag och min riktiga pappa till venedig! Där var det helt otroligt och jag vill gärna åka dit igen.. Ja, det är sant, italienarna gör den bästa pizzan, så är det bara!

underbara venedig..

Vi renoverade badrummet oxå, ingen dusch...*ryser* under ett par dagar hade vi inget vatten heller...

 
Före och efter

Månaderna gick och snart var det juni...


...då jag slutade vara wannabe och klippte lugg..

...och jag och Cajsa tog en dag och cyklade till tallan och hade det mysigt och badade fötterna och lekte Baywatch.. xD


sen kom alla valparna på en o samma gång, ja sen kom alla valparna på en och samma gåååång..

Ngn gång under den här tiden började jag gillar underbara An Cafe och blev J-rockare/Visual Keiare/Cafekko..

Ma guys in An Cafe!


Den blomstertid nu kommer... (jag i grön klänning)


Min lilla Dionysos älsklings-snuttegbbe-ängel!

Och nu var det sommar med sol och bad..


Asså, jag äger på att hoppas från bryggor!

Sen åkte jag och riktiga pappa till Sundsvall för att gå på gatufesten och kolla på The Ark!
   

Sen var det dags för Sailet här i stan.

Jag mamma och Alma vid en av alla båtar..

SEN FYLLDE JAG 13 BAST!

Jag på den stora dagen..


Make a wish...


Undra vad jag önskade mig..?

Sommar betyder många turer till Konsum för att köpa glass, och en dag...

Var Dionysos med!

Men sommaren gick tyvärr alldeles för fort, och snart var hösten här...

...Och då skaffade vi Bella!

Hösten blev till senhöst och då var det Halloween!


Btichig djävul, en, ehh, spindel (?), en galen prinsessa och ett skjutgalet rysk soldat-spöke.


Höst.


Sen hade jag ett par veckor när allting var bara skit. Min mobil blev stulen, Mp3:n gick sönder, andra dåliga saker, allting var skit. Jag mådde inte så bra då. Jag slets mellan olika personer och 'identiteter'.. Tack vare underbara personer, underbar musik och andra bra saker lyckades jag ta mej ur den dåliga perioden, och nu mår jag bra igen.

Strax efter den dåliga perioden hade Cajsa typ världshistoriens roligaset fest, det var helt sjukt va kul vi hade.

Har massor med sjuka bilder, men jag tror inte att jag får lägga upp dom xD

Och vips, så var det decmber med jul, tomtar pepparkakor och allt vad det innebär, och den 17 december åkte jag och mamma till malmö för att titta på Jesus Christ Superstar.

Ola i fokus..

Och ja, nu sitter jag här och skriver en årskrönika. Året har gått jättefort, det ärnog sant att tiden går fortare när man har roligt, för det här året har varit jätteroligt. Finns såklart fler minnesvärda händelser som är värda att berättas, men jag känner mej nöjd med det här. Imon är det Nyårsafton och då kan man väl säga att det här året slutar och vid står vid randen av ett nytt. Men jag måste säga, att jag bli rnästan lite tårögd när jag tänker på alla underbara saker som har hänt iår. Jag menar det verkligen, det har varit helt fantastiskt. jag hoppas såklart att nästa år blir minst lika underbart som detta, och jag ska njuta varje sekund av det.


Uppdatering

Okej, jag orkade inte vänta tills imon så jag uppdaterar nu istället :)
Börjar väl med julafton som var jätte mysig! Vi var inte så många som vi brukar vara och det passade mej perfekt.. Vi skulle vara ute hos min moster det här året så vi började med att åka ut dit. Vi åt, tittade på Kalle Anka och sen kom ingen annan än tomten! Han hade bara tid att stanna i kanske 10 minuter så efter det fick jag och min äldste kusin Filip ta över och vara tomtar, det var faktiakt roligt! Jag blev jättejättenöjd med det jag fick: (från hela släkten)

- Tre dvd-filmer
-  En pärm
- En gosedjurs-giraff
- Ett ark med puss-mun klistermärken, me like!
- Ett set med sminkborstar
- Puder
- Första säsongen av "Gilmore Girls"
- 5 stycken tröjor
- En jättemysig fleecemorgonrock
- Duntossor
- En fickspegel
- Ett par röda stickade armvärmare
- En "Disney Greatest Hits" box med tre CD-skivor
Och...
- BILJETTER TILL AN CAFE I STOCKHOLM DEN 19 MARS!!!!!  :'D :'D :'D <'3 <'3 <'333333!!!!!!
Asså shiet! Jag kan fortfarande inte fatta det, det är en dröm som blir sann! Helt otroligt.. Och inte bara det... Eftersom konsterten är i Stockholm så åker vi upp hela familjen för en liten minisemester i Stockholm! Det ska faktiskt bli kul! Då (förutom att gå på konserten) så vill jag shoppa loss! Jag vill gå till Shock och andra coola butiker som dom inte har i lilla karlskrona.. Men jag hoppas verkligen att dom ska ha signering innan konserten, för det hade dom faktiskt förra gången! ;-) Men det ska verkligen bli skitkul och jag längtar så sjukt mycket..

Det är lite av en tradition här hemma att på juldagen så gör vi absolut ingenting. Förutom att typ spela lite spel eller titta på film. Men jag var mest inne på mitt rum och tittade på Gilmore Girls, och det är verkligen bra.. Eftersom vi inte gjorde ngt då så fins det inte heller mycket att skriva om. xD

På annandagen så ringde Cajsa och jag stack till henne. Jag fick se på hennes julklappar och vi åt godis och tittade på film.. Som vanligt... xD Vi såg på "Blades of Glory" som jag tyckte va skitkul, och sen tittade vi på en gammal fiml som hette "Att anlägga en brygga" den var oxå rolig, men det kändes lite ovant att se på en så gammal film från 60-talet..

Oj, nu tror jag att jag hoppade över en dag :S Men på ngn av dom senaste dagarna så åkte vi till Elgiganten för att fixa ngt och där bland alla Köpgalna människor som sprang runt som yra höns så såg jag massor med människor jag kände igen; en av mina lärare, folk som har gått på skolan, folk som går på skolan, och en person till Kanske... ;)

I går (lördags) så kom pappa (riktiga pappa) förbi för att lämna en julklapp innan han åkte till Kina (han sitter på ett flyg dit nu) och gissa vad det var? *trumvirvel* En iPod Classic med 120 gb minne! det är skiitmkt! Jag får ju plats med flera 1000 låtar och lika många filmer typ..  Så resten av dagen tillbringade vi med att installera och greja, men det blev fel ett par gånger, men det fixade jag! *stolt* Men jag har fortfarande mkt kvar att lära om iTunes och såna grejer.. Ngn som vill lära mig lite??

Idag har jag bara städat och sen har jag bara legat på sängen, läst OKEJ-tidningar och lyssnat på iPoden, en slappdag igen alltså.. Och imon vet jag inte heller rikitgt vad jag ska göra... Kanske ringer Cajsa, eller bara stannar hemma och reder ut hur jag läger in filmer på iPoden.. (?) Får se vad som händer...

Jag längst till vänster  IIIIH!!!  iPoden  omg, jag ska kolla på er!

Oj, väldigt långt inlägg.. Nån som orkade läsa hela?? :)


Knarklåt idag: Harajuku Girls - Gwen Stefani


Förlåt förlåt!

Tänkte bara säga att jag inte är död och gomen-nasai för att jag inte har uppdaterat på jättelänge! Jag kan inte skylla på annat än min lathet tyvärr.. Jag ska bara berätta om en sak jag fick i Julklapp.... BILJETTER TILL AN CAFE I STOCKHOLM!!!! Åh, en dröm som blir sann... Jag berättar mer imon, jag lovar!! Lägger även upp lite bilder då...

23 december.

I söndags stack jag till Cajsa efter lunch för att göra marsipangubbar och glo på film ;) Och gud vad vi hade roligt... Innan susse kom och Cajsa och jag satt vid datorn och så hände det ngt och Cajsa bara "vad händor!?" Gud vad jag skrattade..
Sen var det dags för marsipangubbar när susse kom och då var det också jättekul.. Jag gjorde en tomte med en kråknäbb och en snögubbe med en flugsvampshatt.. Susse tog massa bilder så jag ska tjata på henne tills jag får dom.. Sen åt vi popcorn, drack vatten och kollade på ensam hemme 3, btw en av dom roligaste filmer jag vet.. Cajsa vred sig av skratt hela tiden. Sen var susse tvungen att åka hem, men då hade Cajsa och jag himla roligt.. Usch vad elakt det låter.. xD Cajsa och gjorde nått slags alfapet fast av tärningar, men vi okrade inte spela efter regler så vi körde med att hitta på massa ord. Och det spårade ut mer och mer.. Cajsa vi massa franska ord som "Meröloa" och jag fick bara norska ord.. Åh, juste, jag anföll Cajsa för att hon stavade "box" med å, bara för att jag är lite pedntisk när det gäller svenskan för att jag läser så mkt böcker..
Och sen så skrev Cajsa:

Ha Aids?
Det kosta!

eller:

Ha Aids?
De e åids!


Asså shit va vi skrattade..

Och imon är det julafton... Nervös.. Det ska bli så kul och mysigt..

Efterlyses

Nu tänkte jag efterlysa ngt här i bloggen. Vi ska ju renovera ett rum i källaren som så småningom ska bli mitt nya rum. Men jag har ett litet problem... Jag vet inte vilka färger rummet skall gå i.. (jag ska en fondvägg, ett laminatgolv i ek och lite tavlor på väggarna.) Så jag behöver lite hjälp, ska det vara grönt? Blått? Rött? Brunt? Guld? Mönster? Tema? (Tema: Indiskt, japanskt, spanskt) Med andra ord, har ni några inredningstips eller färgtips?? Jag har funderat på rött med lite guld på, men vad tycker ni? Men jag vill att det ska vara stilrent, asså, inte ett klassiskt tonårsrum.. asså, jag behöver verklien hjälp... Ni får gärna komma med förslag på andra möbler och sånna saker oxå..

Sängstommen jag vill ha..


Hejdå!

Jesus Christ Superstar

Jaha, då ska jag ta och berätta lite om hur det var i Malmö på Jesus Christ Superstar, och jag måste säga att det var så bra att det inte går att klä i ord. Så har ni vägarna förbi Malmö ska ni definitvt se den. Och ola är ju Jesus, det är otroligt hur bra han gör rollen, jag är helt mållös.
Vi hade bestämt att vi skulle sova på hotel så att vi slapp köra hem mitt i natten och hotellet låg typ bara 100 meter ifrån operan, lyx.. n_n
När vi kom dit så bara bytte vi om och sen gick vi och åt på en Mexikansk resturang som hette "Los Arcos" och det var den godaste mexikanska mat jag någonsin har smakat! Fast läsken var dålig för den hade ingen kolsyra...

Jag på resturangen

Vi var precis lagom i tid för när vi kom till operan så var det bara en halvtimme till föreställningen började. Och där fanns en liten, liten shop där man kunde köpa massor med JCS-grejer och jag köpte en poster och en pin.

Min fina pin ;)


Och postern såg ut ungefär såhär

Och så var det dax att gå in... Och förställningen började. Det var helt magiskt. Jag har inte mkt att säga om föreställningen förutom det jag har sagt innan och att Ola var helt fantastisk. Men jag måste säga tt det var läkigt när dom piskade honom, det såg riktigt verkligt ut.. :-S

Lite bilder:
 
















(Snart är det julafton och imon får jag jullov!!!!)

Sorgliga-fina-låtar...





Flumflum

Skänk ett lim till dom fattiga knarkarna i Arabien!     <----------- Cajsas påhitt xD








P.S.1. På onsdag är det dax för JCS!
P.S.2. Jag längtar till Julafton!
P.S.3. Meningslöst inlägg, jag vet


.

Förlåt igen för att jag inte bloggar så ofta nuförtiden, som sagt så har jag ingen inspiration eller tid just nu. Så mycket att göra och tänka på.. Ska försöka blogga lite ändå. Men.. I'LL BE BACK FOR SURE!


Måndag

Orkar inte blogga idag. Bara så ni vet. Kanske blir ett inlägg imrn..


<'3 (L)


Uppdatering

Får väl iaf försöka att hålla bloggen levande, har verkligen ingen inspiration "/

På musiken i fredags fick vi reda på att i början av nästa termin ska vi ha ett uppspel. Vi ska spela en melodi och en ackord-låt och man får välja mellan piano och gitarr. Jag valde förstås gitarr och jag kan spela ackord, men fingerplock?! Kan inte! För att få MVG måste man spela en ackord-låt med mer än 3 ackort (rätt lätt), spela en melodi (inte lätt) och förstå tabulatur (rätt lätt). Jag ska förstås satsa på MVG, men jag kommer få kämpa som ett djur för att nå det. Få be Mia om hjälp nästa vecka...

I torsdags på KÄ-säcken så bråkade jag, Julia och Linnéa. För Linnéa hade kaxat upp mot Hans (som hon brukar göra) och då så tvingade Hans henne och hon vägrade förstås. Och vad hände då? Jo, då fick ju jag och Julia städa hela klassrummet! Kul, jag hade ju verkligen inget annat för mig.. Asså, jag och Linnéa är ett inte riktigt på samma nivå. Jag tycker inte heller att det är kul eller sjyst av Hans att låta oss städa alla borden, men jag kaxar inte eller svär mot en lärare, för jag tänker på mina omdömen och mina betyg. Jag tycker inte bara att man kan göra så. Men vi var kompisar på fredan igen, så det var inget mer med det. Efter skolan stack jag, susse, Soffe, Ebba och Linnéa hem till Julia. (tredje gången jag var hos Julia den här veckan) Vi hade skit-kul! Vi satt och lyssnade på jul-musik och pratade och hade det jätte-mysigt =) Älskar mina kompisar!

Annars har det inte hänt så mkt.. Skulle varit med profilen i Wachtmeister igår, men vaknade och hade ont i halsen så jag stannade hemma istället.. Skönt att få vila upp sig..
Snart dax för JCS oxå, asså, det ska vi så himla kul! Jag och mamma ska bo på hotell där nere från onsdagen till torsdagen.. Så kul!
Frågade Alice om hon ville ha några MCR-posters, och det ville hon såklart, blir jag av med dom iaf :)

Sayonara!


Skratta

Nu har jag ont i magen efter att ha skrattat så mycket. Jag menar allvar, jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket i mitt liv. Allvar. Men tyvärr så kommer jag inte ens ihåg hälften, och skulle inte orka skriva det heller. Men gick i skolan som vanligt, följde sen med Julia hem (Cajsa va med) och sen så åkte vi till träningen (jag tittade på, har ju tagit uppehåll).
Men hemma hos Julia var det skitkul.

Men om sköldpaddan spyr och bajsar på samma gång, kvävs den då? (sköldpaddor kan faktiskt andas med rumpan, det vet jag!)

(okej, det här börjar spåra ur lite, men jag och mina kompisar pratar faktiskt om sånna saker!)

Och Julia kastade massor med tomater på oss när vi fikade och en hamnade i min julmust. och Cajsa hämnades genom att lägga en i henns gröt. (det här var bara några av dom 100000000....  galna saker vi hittade på  O.o ) Men asså, vi verkar helt galna, men vi har verkligen jättekul när vi är som allra galnast.

Skulle gärna lägga upp en bild, men hittade ingen bra "/

Tisdag

Blev väldigt irriterad när min mobil väckte mig i morse, men vem blir inte det?? Iaf, gick till skolan som vanligt.. Började med engelska (inga oregelbundna verb idag inte!) och vi jobbar typ med dikter (??). Drygt iaf.. Fortsatte med NO där vi jobbade klart med våra växtpressar, fast jag var så klart redan färdig med den =) Så jag och Cajsa gjorde typ.. ingenting? Rätt skönt egentligen, som rast, fast på lektionstid.. typ. Sen var det matte. Det var den drygaste lektion vi haft med Hans på väldigt väldigt  länge. Vi började med ett nytt kapitel i Matten och dom första 12 uppgifterna gjorde vi gemensamt.. :O Hallå, vi kan oxå matte lix! Men man slapp iaf tänka själv xD På lunchen tjatade Linnéa om sin onda cirkel igen, mycket invecklad historia... :S Sen hade vi slöjd!! Jaa! Jag blev äntligen klar med min tavla =D Och det här var nästan den roligaste slöjdlektionen vi haft i hela sjuan. David va helt flum när han stickade och gick med garnystanet i luvan xD Jag berättade vad min kusin gjorde förra julen. För dom hade precis skaffat katt och då så sa oskar (min mellan-kusin, 5år då) Titta, Bosse kan klättra! Och så kastade han in stackars Bosse i granen.. Som vi skrattade åt det..
Sist var det bild och eftersom susse inte var här i dag så kunde jag inte fortsätta måla av henne.. Så jag fick börja direkt på mitt självporträtt. Himla svårt...

När jag kom hem så läste jag lite tidningar som kommit och sen bestämde jag mej för att "möblera" om på mina väggar. Jag tog ner alla småbilder och rätt många posters. Så nu har jag bara kanske 7 st uppe och några andra tavelliknande saker. Rummet känns mycket öppnare nu. (skulle lagt upp en bild men min kamera har inget batteri)


Jag har tagit den bilden!


Inbillar jag mig bara, eller tittade han på mig idag??

RSS 2.0